Rektör Aktekin öğrencilere, Türkiye’nin en köklü fakültesi olmakla birlikte alanında güçlü bir kadroya sahip NEVÜ Turizm Fakültesi’nde eğitim görüyor olmalarının da kendileri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Fakülte, Yüksekokul ve MYO öğrencileriyle buluşmaya devam eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, dekan yardımcıları ve bölüm hocalarının da hazır bulunduğu ziyarette öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Aktekin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde eğitim gören ve özellikle turizm alanında eğitim gören öğrencilerin Türkiye’nin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve doğal zenginlikleri arasında kendilerini zenginleştirme adına büyük imkanlar sunduğu söyledi.

Aktekin, “Ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi’nde eğitim veren bir üniversite olarak Turizm Fakültemiz, ülkemizin en köklü fakültesi olmakla birlikte alanında güçlü bir kadroya sahip. Bunun yanı sıra Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği programında ilk akredite olmuş fakülte konumunda olmasından dolayı da çok şanlısınız.

Diğer taraftan üniversitemizin bulunduğu şehrimiz farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, farklı kültürlerin izlerini taşıyan doğal ve kültürel yapısıyla da sizlerin mesleki gelişiminize katkıda bulunacak büyük olanaklar sunmakta. Öncelikle bulunduğunuz bu bölgeyi ve ülkemizi, sonrasında da imkanlarınız doğrultusunda farklı ülkeleri, buraların sosyal, kültürel ve benzeri zenginliklerini de gezerek ve görerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Biz üniversite olarak sizlerin en iyi şartlarda ve iyi şekilde eğitimlerinizi alarak, üniversitemizden başarılı bir şekilde mezun olmanız için çalışıyoruz.

Tüm bunlarla birlikte gerek üniversitemizin, gerek kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının sizler için sunduğu bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere de katılmaya özen göstermeniz sizlerin alanınız dışında da zenginleşmenize büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Rektör Aktekin, daha sonra öğrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerinin istek ve taleplerini dinledi.