Aktekin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs, Aziz Milletimizin hür ve bağımsız olarak yaşama ve gelişme iradesinin bayrama dönüşen en güçlü sembollerinden biridir.

19 Mayıs aynı zamanda, Milletimizin evlatlarının güçlü bir milli bilinç ile tarihin her döneminde tereddüt etmeden ileri atılarak; bayrağı daha yükseğe ve daha ileriye taşıma konusundaki ortaya koydukları akıl, gönül, fedakârlık ve adanmışlıklarının da ifadesidir.  

19 Mayıs 1919, Türk istiklalinin tarihsel mücadele gerektirdiği bir dönemde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Aziz Milletimizin hür ve bağımsız olarak yaşama ve gelişme iradesinin bilinci ile ileri atılarak mücadele ateşini Samsun’da yaktıkları gündür.

Türk Milletinin kendisini yok etmek isteyen düşmanlara karşı “bir ve bütün” olarak kazandığı istiklal mücadelesinin başlangıcı olan bu anlamlı gün; Milli Mücadelemizin Lideri ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından en büyük varlığımız ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir. 

Bir milletin gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara kendilerini ispat edecek imkânlar sağlayabildiği oranda gelişmesini sürdürebileceği bilinci ile; Milli mücadelemizin kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, başta yarınlarımızı emanet ettiğimiz gençlerimiz olmak üzere Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyorum.”