NEVÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ensar Çetin’in moderatörlüğünde çevrim içi gerçekleştirilen söyleşiye; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ SBE Müdürü Doç. Dr. Lokman Tanrıkulu, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Can Eyüp Çekiç ve Öğr. Gör. Dr. Barış Eriçok, akademik ve idari personel, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Söyleşiye kendi kariyerinin özellikle son dönemini ve devamında da "Derdimiz Hayat" eserinin arka planı üzerinde duran Dr. Necdet Subaşı, gündelik hayat üzerine ve sosyolojinin konuları üzerine sıralı metinlerden oluşan "Derdimiz Hayat" kitabını gündelik hayat grameri olarak tasarladığını ifade ederek, kitabı ile ilgili bir sunum yaptı.

Kendisini geleneği önemseyen ama modern olan bir insan olarak gördüğünü ifade eden Dr. Necdet Subaşı, sosyal baskılar ve kısıtlamaların nedenleri üzerine de değerlendirmelerde bulunarak, ‘Bir insanın doğduğu andan itibaren kendisini karşılayan yaşamın ne olduğu üzerine’ bir takım durum tespitleri yaptı.

Katılımcıların Dr. Necdet Subaşı’na sorular yönelterek fikir alışverişinde bulundukları söyleşi sonunda söyleşiden memnun kaldığını ifade eden NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  bu tür sohbetlerin üniversitede entelektüel bir ortam oluşturmak adına gerçekleştirildiğini ve devam edeceğini belirterek Dr. Necdet Subaşı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

NEVÜ SBE Müdürü Doç. Dr. Lokma Tanrıkulu da, NEVÜ-SBE öncülüğünde gerçekleşen bu kıymetli etkinliğe katkıda bulunan, emeği geçen, konuşmacı ve dinleyici olarak katılan herkese teşekkür etti.