Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevine 25.04.2022 tarihinden itibaren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Dr. Volkan Recai Çetin görevlendirildi.

DR. VOLKAN RECAİ ÇETİN KİMDİR

1976 yılında Ankara’da doğan Dr. Volkan Çetin, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı.  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat mühendisliği lisans eğitimi sonrasında özel sektörde proje mühendisi olarak iş hayatına başlayan Dr. Çetin, 2001 yılından itibaren Devlet Planlama Teşkilatı ve Kalkınma Bakanlığında Planlama Uzmanı olarak görev yapmış, ulaştırma ve lojistik sektörlerinin altyapı, politika ve regülasyonu alanlarında çalışmıştır.

2017-2020 döneminde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Ulaştırma ve Lojistik Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Dr. Çetin, Cornell Üniversitesi’nde MPA ve Ankara Üniversitesi’nde Kamu Ekonomisi alanında doktora çalışmalarını tamamladı.

University College London Ulaştırma Çalışmaları Merkezi’nde ulaştırma ekonomisi ve finansmanı konusunda teorik ve uygulamalı çalışmalarda bulunan Dr. Çetin,  kamudaki görevlerini takiben Dünya Bankası Ulaştırma Sektörü Kıdemli Danışmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda kilit uzman olarak görev yapmıştır.

Dr. Çetin, evli ve bir çocuk babasıdır.