NEVÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Akpınar, NEVÜ’yü tercih eden öğrencilerin alacağı eğitim-öğretim programlarının iyileştirilmesi, zenginleştirilmesi ve yenilenmesi için YÖKAK tarafından yetkilendirilmiş olan Spor Bilimleri Derneği Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu ile birlikte programların değerlendirilmesi ve akreditasyonu için gereken çalışmaları yürüttüklerini söyledi. 

Akpınar, “2018 yılında eğitime başlayan okulumuzda Beden Eğitimi ve Spor, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümleri bulunmakta. Antrenörlük Eğitimi Bölümünde öğrencilerimiz mevcut olup, diğer bölümlere öğrenci alma çalışmalarımız devam etmektedir. Toplamda 9 öğretim elemanı, 172 öğrenciye eğitim vermekte. Üniversitemiz kampüsünde de 3000 seyirci kapasitesine sahip uluslararası standartlarda atletizm pistli futbol sahası, 1453 seyirci kapasitesine sahip spor merkezi (fitnes, dans, squash, dövüş sporları, masa tenisi salonları ve fin-sauna tesisleri içermektedir), açık voleybol, basketbol ve tenis kortları, atçılık ve binicilik araştırma ve uygulama merkezi ve kapalı halı saha bulunmakta” dedi.

Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’nun İspanya, Çekya, Litvanya, Finlandiya ve Portekiz, Karadağ, İtalya, Slovenya, ve Romanya, Karadağ, Slovenya’daki kuruluşlarla da önemli projeler yürüttüğüne değinen Akpınar, yüksekokul programlarının akreditasyon çalışmalarının 2021 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.