Açılış konuşmasını NEVÜ Turizm Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şule Aydın’ın yaptığı uyum programı, çevrim içi ortamda akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Şule Aydın konuşmasında, Turizm Araştırmaları Enstitüsü’nün kuruluşu ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden aktarım sürecine değindi. Enstitünün akademik kadrosu ve işleyişi hakkında genel bilgiler veren Aydın, öğrenci alım süreçlerine ve iş akış şemalarına da değinerek bu süreçte tüm Anabilim Dalı Başkanlarıyla iletişime geçerek bilgi alınabileceğini belirtti. İlk mezunların kendileri olacağının altını çizen Aydın, kişisel gelişimleri konusunda hassas davranmalarını ve kariyerlerini bu doğrultuda planlamalarını tavsiye etti.

Pandemi koşulları nedeniyle eğitim-öğretimin uzaktan devam edeceğini dile getiren Aydın, bu durumun öğrenciler için bir dezavantaj olmadığını ve uzaktan erişimle kütüphanenin de sürekli erişime açık olduğu bilgisini verdi. Öğrencilerin özellikle ders ve tez süreçlerine ilişkin bilgi sahibi olabilmeleri amacıyla ilgili yönetmeliklere hâkim olmaları gerektiğinin altını çizen Aydın, üniversitenin ve enstitünün fiziksel olanaklarından kısaca bahsederek sözlerini tamamladı.

Uyum programında söz alan Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Duygu Eren, Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin ve İnanç Turizmi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu öğrencilere programlara ilişkin bilgi verdi.

NEVÜ Turizm Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Uyum Programı’, Turizm Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Bekir Bora Dedeoğlu ve Öğr. Gör. Dr. Yasin Günden’in soruları cevaplamasıyla son buldu.