Yüz yüze ve çevrimiçi ortamda akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen uyum programının açılış konuşmasını Turizm Fakültesi bünyesindeki bölümler bazında Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Duygu Eren, Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Yılmaz ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Şahin Perçin yaptı. 

Uyum programı kapsamında, üniversitenin kurumsal işleyişi, akademik unvanlar, kadrolar ve üniversitede bulunan akademik birimler, üniversitenin sahip olduğu ulaşım, barınma ve yeme-içme olanakları, kütüphane ve sağlık hizmetleri, kariyer planlama ve uygulama hizmetleri, engelli öğrenci olanakları, maddi destek, sportif, kültürel ve sosyal olanaklar, internet ve e-posta işlemleri ve değişim programları gibi temel bilgilerin verilmesinin ardından Turizm Fakültesine ilişkin ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Uyum programında, Türkiye’de turizm alanında akredite olan ilk programlara sahip Turizm Fakültesi’nin yönetim, akademik ve idari kadrosuna yönelik bilgi paylaşılırken, bölüm başkanları tarafından bölümlerin yeterlilik koşulları ve kuralları, mezunların çalışma alanları, eğitim-öğretim planları ve öğrenim süresi, kayıt yenileme, akademik takvim ve danışmanlık, dersler, sınavlar ve devamsızlıklar, uzaktan eğitim, yatay geçiş, çift ve yan anadal, stajlar ve pandemi koşulları nedeniyle alınan önlem ve kararlar ile ilgili ayrıntılı bilgi içerikli sunum yapıldı.

NEVÜ Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen uyum programı, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.