NEVÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, 57 gönüllü öğrencisiyle Ankara´ya teknik gezi gerçekleştirdi.  Arş. Gör. Mesut Taştekin, Arş. Gör. Yusuf Fidan, Dr. Öğretim Üyesi Murat Demirel ve Dr. Öğretim Üyesi Ceren Gürseler Özbilgiç´in öğrencilere eşlik ettiği programda, ilk olarak Dışişleri Bakanlığı ziyaret edildi. Dışişleri Bakanlığının Diplomasi Akademisi Başkanlığı ile İnsan Kaynakları Biriminin Bölüm öğrencilerine özel hazırladıkları programda, Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Büyükelçi Mustafa Pulat;  Dışişleri Bakanlığının tarihi, teşkilat yapısı, çalışmaları ve Bakanlıktaki kariyer imkanları hakkında sunumda bulundu. Soru-cevap kısmında öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Büyükelçi Mustafa Pulat, öğrencileri gelecekteki diplomatlar olarak görmek istediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı´ndan sonra Anıtkabir´i ziyaret eden öğrenciler ve beraberindekiler, Anıtkabir görevlileri eşliğinde ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Murat Demirel´in başkanlığında resmi törenle Atatürk´ün mozolesine bölüm adına hazırladıkları çelengi sunarak, resmi tören defterine duygu ve düşünceler yazıldı.

Anıtkabir Müze kısmını rehberler eşliğinde gezerek bilgilenen öğrenciler, buradan Anadolu Medeniyetler Müzesine geçerek, müzede tarihi açıdan önem arz eden eserler arasından tarihin ilk yazılı sınır antlaşmaları ve antik döneme ait hükümdarlar arasında mektuplaşmaları içeren tabletleri yakından görme imkanı buldu.

Öğrencilerin kariyer planlamalarına, genel kültürlerine destek olmak amacıyla başlatılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan ‘Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Teknik Gezisi´ Tuz Gölü ziyaretiyle sona erdi. Alpaslan Körükcü