Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Teknopark işbirliği ile kurulacak Prof. Dr. Fuat Sezgin Prototip Atölyesi kapsamındaki ilk girişim Prof. Dr. Sezen Aksöz ve Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar tarafından başlatıldı.

Prototip Atölyede akademisyenlerin, araştırmacıların ve ihtiyaç duyan sektör temsilcilerinin kullanımına sunulacak olan “3D Yazıcı” ile ilgili olarak tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapılarak kullanım eğitimi Kapadokya Teknopark binasında düzenlendi. Düzenlenen eğitime NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, NEVÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Karatepe ve Kapadokya TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cevahir Altınkaynak, NEVÜ akademisyenleri ve öğrencileri ile birlikte Teknopark firmaları katıldı.

Toprak Enerji Sistemleri Genel Müdürü Burak Nazmi Toprak tarafından verilen uygulamalı eğitimde 3D yazıcı kullanımı, kullanılacak yazılım programları ve 3D yazıcı ile yapılacak iş ve işlemler hakkında sunum yapıldı. Örnek bir uygulama ile 3D yazıcının kullanımı katılımcılara anlatıldı.

Uygulamalı eğitim sunumunun katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona ermesinin ardından Kapadokya Teknopark yetkilileri, cihaz kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için Kapadokya Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi ile irtibata geçilebileceğini belirtti.