Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin: “Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi ilerinde faaliyet gösteren 13 Üniversitenin Rektörlerinin katılımı ile gerçekleştirilen KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Dönem Başkanlığı Devir Teslim Töreni ve 2021 Yılı Olağan UNİKOP Üst Kurul Toplantısı’nda 2021 yılı için Dönem Başkanlığı görevi üniversitemize tevdi edilmişti. Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca TEKNOKOP kısa adı ile KOP Bölgesi Teknoparklar Birliği oluşturulması kararı alınmıştır. KOP Bölgesinde faaliyet gösteren, Bozok Teknopark, İnnopark, Kapadokya Teknopark, Karaman Teknopark, Kırıkkale Teknopark, Konya Teknokent, Niğde Teknopark’ın katılımı ile kurulacak olan ‘TEKNOKOP’un ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün bu toplantı ile TEKNOKOP’un kuruluş çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz.

TEKNOKOP’un kurulması ile birlikte KOP bölgesinde faaliyet gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici Şirketler ve teknoparklarda faaliyet gösteren işletmeler ve projeler arasında iş birlikleri artırılacak, ortak projeler, araştırma ve geliştirme çalışmaları ve etkinlikler düzenlenecek, üniversite ile sanayi iş birliğini daha etkin bir biçimde uygulamak için yenilikçi ve katma değeri yüksek faaliyetler gerçekleştirilecektir. TEKNOKOP ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği dayanışma içinde olacaktır.” dedi.

Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Dr. Bilgin Yazlık’ın da bilgilendirme sunumu yaptığı toplantıda konuşan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ise, TEKNOKOP ile işletmeler arası deneyim paylaşımı, ortak eğitimler ve ortak projeler hazırlanması, iyi uygulama örnekleri yaygınlaştırma, başarılı firma ve proje ödüllendirme, girişimcilik ve iş fikri yarışmaları düzenlenmesi, ortak kuluçka programları kurulması gibi birçok olumlu çıktının sağlanabileceğini ifade etti.

Toplantıya katılım sağlayan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Başkanı Faruk İnaltekin ise kurulacak olan ‘TEKNOKOP’a tam destek vereceklerini ifade etti.