En az 30 (Bazı akademik birimler bu sayıyı yükseltebilir. Güncel sayıyı öğrenmek için öğrenciler fakültelerine başvurabilecek) öğrencinin başvurması halinde açılacak olan derslerin listesi için resmi internet sitesinden yayımlandı.                                     

Ders almak için 27 Haziran-01 Temmuz 2019 tarihleri arasında https://ubs.nevsehir.edu.tr/  adresindeki öğrenci bilgi sistemine girip, “Yaz dönemi ön kayıt” kısmından derslere ön kayıt yaptırmak gerekiyor. En az 30 öğrencinin ön kayıt yapması halinde 02-05 Temmuz 2019 tarihleri arasında ders ücretini T.C. Kimlik numara ile Ziraat Bankası şubelerine ödemeniz durumunda kesin kayıt yapılacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencisi olmayan diğer yükseköğretim kurumlarının öğrencileri de 27 Haziran-01 Temmuz 2019 tarihleri arasında https://ubs.nevsehir.edu.tr/ adresinden misafir öğrenci olarak sisteme üye olup ders ön kayıtlarını yapacaklar. En az 30 öğrencinin ön kayıt yapması halinde 02-05 Temmuz 2019tarihleri arasında ders ücretini T.C. Kimlik numarası ile Ziraat Bankası şubelerine ödenmesi durumunda kesin kayıt yapılabilecek.

Kendi bölümünüzde açılmayan dersler, başka bir bölümde açılmış ise, bölümünüze başvurmanız gerekmekte. Bölüm kurulunun uygun görmesi halinde, bölüm öğrenci bilgi sistemine “Yaz Dönemi Eş değer Ders Tanımlama” kararı girerek, bölümünüzdeki tüm öğrencilerin diğer fakülte/bölümdeki dersleri almasını sağlayabilir.                                                                          

Kesin kayıt yaptırdığınız dersin yeterli başvuru olmaması sebebi ile açılmaması durumunda ücret iadesi alabilirsiniz. Dersin açılması durumunda ise ücret iadesi yapılmaz.                             

Başvurup da açılmayan derslerin yerine açılan derslerden seçebilmek için 8 Temmuz 2019 tarihinde dersin açıldığı birime şahsen giderek açılan derslerden seçebilmek için başvurabilirsiniz.