11 ülkeden 600´den fazla akademisyenin katılımı ile gerçekleşen kongrenin ana temasını ‘Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (FTMM) Eğitiminde Mükemmellik Anlayışı´ konuları oluşturdu.

Açılış konuşmalarını NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Eğitim Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Necati Cerrahoğlu ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin yaptı.

Kongre kapsamında davetli konuşmacı olarak ise Dünya Eğitim Araştırmaları Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Liesel Ebersohn, Ankara Üniversitesi Eğitim Teknolojileri Direktörü Prof. Dr. Hafize Keser, ODTÜ Üniversitesi STEM Eğitimi Merkezi Direktörü Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu ve Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Aktekin yer aldı.

Eğitim fakültesinde üç gün boyunca 11 salonda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kongrede yaklaşık 500 bildiri ve poster sunumu gerçekleştirildi.

Ayrıca kongre kapsamında ‘Matematik Öğrenme Güçlüğüne/Diskalkuliye Erken Müdahale: Oyunlarla Sayı Hissinin Geliştirilmesi´ne yönelik çalıştay da yapıldı.