NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, Turizm sektörünün değerli temsilcileri, üniversitenin Turizm Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın’ın düzenlenen çalıştayın önemine dair yaptığı konuşmaların ardından açılışta konuşan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite’ olarak, şehrin ve bölgenin başta turizm ve sanayisi olmak üzere, sahip olduğu tüm değerleriyle birlikte kalkınmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Ayrıca Türkiye’nin ilk ‘Turizm Araştırmaları Merkezi’ne ve ‘Turizm İşletmeciliği’ ile ‘Turizm Rehberliği’ programlarında da Türkiye’de ilk akredite olmuş Turizm Fakültesi’ne sahip bir üniversite olduklarına değinen Rektör Aktekin bu kapsamda turizmde eğitim, danışmanlık ve araştırma alanlarında çalışmalar, sektör temsilcileriyle de iş birliği içerisinde ortak çalışma ve projelere her daim açık olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmalarının sonunda çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Aktekin,  düzenlenen çalıştayın sektör ve üniversite için de hayırlara vesile olmasını diledi.

3 OTURUMDA ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan açılışın ardından “Turizm İşletmeciliği”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” ile “Seyahat Acenteciliği ve Turist Rehberliği” olarak üç oturumda düzenlenen çalıştaya geçildi. Yapılan oturumlarda ders planları, staj ve ders uygulamaları ile ortak projeler konusunda daha iyi bir iş birliğinin nasıl sağlanabileceği tartışıldı. Ayrıca bölge turizminin ihtiyacına uygun öğrenci profilinin nasıl olabileceği, işletmelerin nasıl daha iyi istihdam fırsatları sağlayabilmesi konularında öneriler sunuldu.