NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Türkiye Ulusal Ajansı Uzmanı Abdullah Şahin’in konuşmacı olarak davet edildiği bilgilendirme toplantısına; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Abdulkadir Binici, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek,  “Üniversite olarak Avrupa Birliğinin desteklemekte olduğu projelere büyük önem vererek önemli bir sinerji yakaladık. Bundan sonraki hedefimiz, üniversitemizde yeni bir sinerji yaratarak, proje üretimi ve kabul edilmiş proje miktarını artırmak.  Bu amaç doğrultusunda, Avrupa Birliği ile ilgili projelerin hazırlanmasında günümüze dair ortaya yeni veriler çıkıyor. Bu kapsamda katılımcılara eğitim vererek bilgilendirmeyi amaçladık” dedi.

Çiçek’in konuşmalarının ardından söz alan Türkiye Ulusal Ajansı Uzmanı Abdullah Şahin,  Erasmus KA1 (Bireylerin öğrenme hareketliliği), KA2 (Yenilik ve iyi uygulamaların değişimi için işbirliği) ve KA3 (politik reformuna destek) programlarına değinerek destekleme projeleri kapsamında Avrupa Birliğinin büyük oranda destekleyebileceği projeler ve bu projelerin nasıl hazırlanması gerektiğine dair katılımcılara bilgi verdi.

Şahin, “Eğitimle, gençlik ve sporla ilgili tüm programlar Avrupa Birliği hibe programıdır. Avrupa Birliği 2020’ye kadar ‘Akıllı sürdürülebilir kapsamlı büyüme’yi hedefliyor. Bir proje yapılırken bunun uygulama süresi belli tarihte bitiyordu. Avrupa Birliği şimdi ise günü birlik değil, kapsamlı ve sürdürülebilir projeler istiyor. Yani sizin ortaya koyacağınız projeleriniz artık amacına ulaştığı gibi, bunun sürdürülebilir ve gelişip büyümeye vesile olması gerekiyor. Erasmus’ta hedef;  iş piyasalarının ve rekabetçi bir ekonominin ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri destekleme, sektörlerarası işbirliğini destekleme, beşeri ve sosyal sermayenin gelişimine katkı sağlamaktır. Türkiye’de 2004-2017 yıllarında Erasmus kapsamında eğitim ve gençlik alanında 120 binden fazla proje başvuru alındı. Bu başvurulardan 30 binden fazla projeye destek, kişiler ve kurumlar için yaklaşık 1.1 milyar Avrodan fazla hibe verildi. Ayrıca 650 binden fazla katılımcı projelerle yurtdışı hareketliliklerinden yararlandı. Erasmus’ta işbirlikli çalışmalar, eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğretim, temelli gençlik aktiviteleri ve gönüllü çalışmaları desteklemektedir” diye konuştu. 

Bilgilendirme toplantısı soru cevap kısmının ardından Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Abdulkadir Binici tarafından Uzman Abdullah Şahin’e plaket takdimi ile son buldu.