NEVÜ BAP Komisyonu kararıyla kabul edilen projeler için proje protokolü imza töreni düzenlendi. Senato Salonunda düzenlenen imza törenine; Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, BAP Birim Koordinatörü Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve proje yürütücüleri katıldı.

NEVÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimine önerilen ve bilimsel değerlendirmeye alınması uygun bulunarak desteklenen projelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, “Gerek Nevşehir ilimizin, gerekse ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak NEVÜ olarak hepimizin ortak hedefi. Burada gerçekten oldukça değerli ve anlamlı projeler var. NEVÜ akademisyenleri olarak böylesi başarılı projeler geliştirmiş olmalarından dolayı tüm arkadaşlarımızı kutluyorum ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.  Bu vesileyle proje sahibi siz değerli arkadaşlarımıza ve BAP komisyonunda görev alan ve sürecin işlemesine katkıda bulunan çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. BAP komisyonu proje başvurularının değerlendirilmesinde; TÜBİTAK’ta olduğu NEVÜ BAP Biriminde de Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitülerinden alınan üyelerden oluşan komisyon oluşturularak, ciddi ve titiz bir çalışma yürütülüyor. Desteklenmesi gereken projeler içerisinden  bütçe olanakları da göz önüne alarak Kalkınma Bakanlığı planlamaları ve yörenin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli projelere büyük önem veriliyor.

Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda başvuran 46 proje içerisinden 37’si A tipi,  5’i B tipi 1 tanesi de destek projesi olmak üzere toplam 43 projeye 483 bin lira destek vermiş oluyoruz.  Proje üreticisi arkadaşlarımıza projelerini gerçekleştirme süreçlerinde de her türlü kurumsal desteği vermeye devam edeceğiz, şimdiden kendilerine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Tören, Rektör Aktekin’in konuşmalarının ardından protokol metinlerinin imzalanmasıyla sona erdi.