NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu’nda 28-29 Ağustos tarihlerinde yurtdışından ve yurt içinden yaklaşık 150 öğretmen ve araştırmacının katılımlarıyla düzenlenen “II. Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansı”nın açılış konuşmasını NEVÜ Rektör Yardımcısı ve konferans düzenleme kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu yaptı. Çolakoğlu konuşmasında üniversite olarak akademik alanda birçok uluslararası ve ulusal iş birliklerinin yürütüldüğünü, “II. Uluslararası STEM Öğretmenler Konferansı”nın da bunların bir örneği olduğunu ifade etti.

STEM eğitimi ile ilgili formal, informal ve non-formal ortamlarda kullanılabilecek etkinliklere ve materyallere yönelik bildiri sunularının ve çalıştayların yer aldığı konferansta, 50 sözlü bildiri, 15 çalıştay ve 30 STEM Show Time/Expo çalışması yapıldı. Ayrıca aralarından NEVÜ Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM)’inde yer aldığı, yurtiçinden ve yurt dışında çok sayıda kuruluşun katıldığı STEM Expo gerçekleştirildi.  

Rektör Aktekin ve Rektör Karasar STEM Expo Fuar Alanını Ziyaret Etti

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile,  STEM Expo Fuar alanını ziyaret etti.

Fuar alanında yer alan stantları ziyaret eden Rektör Aktekin ve Rektör Karasar katılımcı öğretmen, öğrenci, araştırmacılar ve firma yetkilileri ile bir araya gelerek, kendilerinden bilgi aldı. Rektör Aktekin ve Rektör Karasar daha sonra konferans kapsamında STEM PD tarafından Best STEM Education Awards; Entrepreneurship, Explainer/Facilitator, Book Editor, STEM PD Ambassadors gibi farklı alanlarda ödüle layık görülen öğretmen ve araştırmacılara ödüllülerini takdim etti.