NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Zeynep Korkmaz Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi Fen Bilimler Fakültesi Bilim ve Yenilik Dekan Yardımcısı Dr. Damezhan Sadykova “Ana Akım Destinasyonların Ötesindeki Turizm Mekânları ve Turizm Faaliyeti: Kazakistan’da Turizm” başlıklı sunumunda genel olarak Kazakistan monografyasını anlattıktan sonra Kazakistan’ın beşeri coğrafya özellikleri ve turizm arasındaki ilişkiyi, Kazakistan’da turizm türlerini, Kazakistan turizminin tarihsel gelişimini ele aldı.

Kazakistan’da turizm alt yapısının görece yeni gelişmeye başladığını vurgulayan Sadykova, Kazakistan’da turizmin gelişmesi için ne gibi çalışmaların yapılması gerektiğini coğrafi perspektif ile değerlendirdi. Sadykova ayrıca Kazakistan ve Türkiye arasında hem turistik faaliyetlerin hem de turizm bağlamında akademik çalışmaların artması gerektiği söyledi.

Tulegenov Yerdaulet Askarbekovich ise “Kazakistan'ın ekonomik ve coğrafi durumu” başlıklı sunumunda, Kazakistan’ın genel olarak ekonomik coğrafyasını, ekonomik faaliyetlerin bölgesel dağılımı, ekonomik faaliyetlerin tarihsel gelişimini ele aldı. Dr. Sadykova’nın konuşması ile bağlantılı bir şekilde Kazakistan ekonomisinin gelişmesi için neler yapılması gerektiğini sorgulayan Askarbekovich, daha sonra bölgesel coğrafya yaklaşımı ile Kazakistan’da ekonomik faaliyet türlerini ve daha spesifik olarak ekonomi ve turizm arasındaki ilişkiyi irdeledi.

Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin eğitsel ve kültürel olarak gelişmesine yönelik temennilerin dile getirildiği ve öğrencilerin Kazakistan’a dair sorularının alındığı konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Abdullah Şengül tarafından konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.