NEVÜ Eğitim Fakültesi tarafından Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Rekabet Kurumu kurul üyesi Ayşe Kardaş Ergezen, fakülte dekanları, akademik ve idari birim yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğretmen adayı öğrenciler katıldı.    

Günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaparak öğretmenliğin dünyanın en saygın mesleklerinden biri olduğunu ve toplumların geleceğini inşa ettiğini vurgulayan Rektör Aktekin, Öğretmenler Günü’nün tarihçesine, dünya çapındaki öğretmen yetiştirme tekniklerine, bir öğretmenden beklenen özelliklere ve beklentilere değindi.

Artan okul sayısı ve beraberinde değişen toplumun bakış açısı ile birlikte öğretmene dair yeni tanımlar da oluşabileceğini dile getiren Rektör Aktekin, “İşini iyi yapmaya çalışan herkes her meslekte olduğu gibi bu meslekte de saygınlık görecektir. Geleceğin öğretmenleri olarak sizler alanlarınızda bilgi sahibi olun ve kendinizi iyi yetiştirin. Üniversitelerden edinilen bilgiler kişiye ancak alanıyla ilgili mesleki genel çerçeveler çizebilme yetisi sağlar.  Devamındaki süreçte edinilecek bilgi, beceri, tutum ve değerler kişisel gayretlere bağlıdır.  Eğitim, bilinç, şuur ve dava gerektiriyor. Sizlerden ricamız, öğretmenliği kişilik kimlik meselesi, bir hayat biçimi olarak benimseyin. Sadece gelirinizi kazanacağınız bir meslek olarak görmeyin.” şeklinde konuştu.

Rekabet Kurumu kurul üyesi Ergezen ise yaptığı konuşmada, Nevşehir Valiliği ile gerçekleştirilen gençlik bakanlığı projesi Migarts ile sanat ve sporun gücüyle göç derneklilerini birleştirerek sosyal uyum ve entegrasyon içinde çalıştıklarını dile getirirken,  öğretmen adaylarına da çocuklara sadece bilgi öğretmek değil, hoşgörü, insanlık, toleransla daha iyi nasıl öğretmen olunuru da öğretirseniz kendi adıma çok memnun kalacağım.” dedi.

Program sonunda katılımcılara çiçek takdim edildi.