NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlen konferansa; NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahlan Öztürk, Diş Hekimliği Fakültesi dekanı Prof. Dr. Bayram Deviren,  İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hakan Öcal, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ankara Tıbbi Hipnoz Derneği, kurulduğu 2004 yılından bu yana gelişen ve küçülen dünyaya uyum sağlama sürecinde ülkemizde hipnozun tedavi uygulamaları alanında hak ettiği yeri bulması ve bu dalda hizmet veren sağlık profesyonellerinin etik normlar çerçevesinde birleşerek dünyanın gelişmiş ülkelerindeki hizmet kalitesi ile hizmet vermelerini sağlamak amacıyla henüz üniversite sıralarında eğitimleri devam eden ve sağlık uygulamalarına profesyonel anlamda adım atmamış gençlerin hipnoz uygulamaları konusunda dikkatlerini çekmek, onlara ışık tutmak ve sağlık alanında ‘Hipnoz Uygulamaları Farkındalığı’ yaratmak amacıyla üniversitenin değerli akademisyen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Diş Hekimi Nalan Aydıner moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta; Pediatri Uzm. Dr. Özgün Örmeci “Hipnoz Nedir?”, Dernek Başkan Yardımcısı Psikiyatri Uzm. Dr. Dilek Türkoğlu “Hipnoz, Beden ve Ruh Sağlığı”, Ankara Tıbbi Hipnoz Derneği Başkanı ve Hipnoz Eğitmeni olan Diş Hekimi Murat Uslu “Diş Hekimliğinde Hipnoz” ve Uzman Psikolog Nevsun Duman ise “Psikolojide Hipnoz” konulu sunumda bulundu.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı konferans,  plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.