Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen serginin açılışına Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu ve Doç. Dr. Davut Sarıtaş, Eğitim Fakültesi’nde görevli akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim programı içerisinde verilen Türkiye’nin Biyolojik Zenginlikleri dersi kapsamında hazırlanan ve ülkemizin biyolojik zenginlerini tanıtan posterlerden oluşan sergi yoğun ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan, ders ve sergi sorumlusu Dr. Emel Atlı, “Türkiye biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin bir ülkedir. Öyle ki Anadolumuz Avrupa kıtasında bulunan toplam tür sayısına yakın bir sayıda tür çeşitliliğine sahiptir. Bu konunun çok önemli olduğunun altını tekrar tekrar çizmek istiyorum. Dünyanın başka hiçbir bölgesinde yaşamayan ve sadece ülkemize özgü olan endemik türleri üniversitemize tanıtmak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmak üzere bu sergiyi düzenleme kararı aldım. Bu türlerin bazılarının Kapadokya yöresine ait olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. Sevgili öğrencilerim, sergide yer alan posterlerinizden ve değerli çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Sergi, Dr. Emel Atlı’nın konuşmanın ardından öğrencilerin poster sunumlarıyla devam etti. Sergiyi gezenlere araştırılan türlerle ilgili bilgi verildi.