Tüm Dünyayı etkileyen ve Ülkemizde de Mart 2020’de başlayan pandemi nedeniyle uzaktan eğitim modelinin yaygın olarak uygulanmasının Üniversitelerimize kazandırdığı farklı tecrübeler ve yeni bakış açılarının paylaşılması amacıyla Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi Üniversiteler Birliği ÜNİKOP Dönem Başkanı Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde ÜNİKOP Uzaktan Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar ve Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı düzenlendi.

NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı ve NUZEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Gökçe Becit İşçitürk tarafından modere edilen çalıştaya Aksaray Üniversitesi,  Selçuk Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin Müdürleri ve Müdür Yardımcıları katılım sağladı.

Pandemi dönemi uzaktan eğitim çalışmalarının değerlendirildiği çalıştayda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılarak, üniversitelerimizde 2021-2022 eğitim öğretim yılında derslerin yürütülmesi için kullanılacak uzaktan, yüz yüze veya hibrid eğitim öğretim modelleri tartışıldı.

ÜNİKOP Üyesi Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin uzaktan eğitim uygulamasında kazandığı bilgi ve tecrübeleri, sorunlara getirdiği çözümleri paylaşması, karşılıklı öğrenme sürecinin gerçekleşmesi, yeni sorunlara birlikte çözüm aranması, hibrid eğitim modelinin güçlenmesi için yararlı ve gerekli olacağı konusunda fikir birliğine varıldı.

Toplantı, 2021-2022 Akademik Yılı başlamadan önce II. ÜNİKOP Uzaktan Eğitimde Yenilikçi Uygulamalar ve Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı’nın yine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde yapılmasının kararlaştırılması ile sona erdi.