Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin başkanlığında gerçekleştirilen ve üniversitenin üst yönetim organı olan Senato ile Yönetim Kurulu Toplantısına; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu ile Prof. Dr. Serkan Şahinkaya, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının müdürleri ile diğer fakülte temsilcileri katıldı.

Gündemdeki konuların görüşülüp karara bağlandığı toplantıda UNİKOP 2021 Dönem Başkanlığı kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından yürütülen ve planlanan çalışmaların yanı sıra, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin isim sahibi Hünkâr Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yıl dönümü ve 2021 yılının “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak kutlanacak olması münasebetiyle NEVÜ tarafından planlanan çalışmalar görüşülerek etkinlik programları belirlendi.

Toplantıda ayrıca, Üniversitemiz Senatosunun 18.02.2021 tarih ve 2021.05.38 sayılı eski kararı ile yüz yüze olarak gerçekleştirilmesi planlanmış olan uygulamalı dersler; ülke genelinde pandemi vaka sayılarının artması, şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının getirilmiş olması gibi nedenlerden dolayı Üniversitemiz Senatosunun 22.04.2021 tarih ve 2021-12-79-80-81-82-83 nolu kararları doğrultusunda; Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü, Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü, Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi Bölümü derslerinin uzaktan eğitimle yürütülmesi kararı alındı.

Spor Bilimleri Teknolojisi Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü 3. Sınıf Bahar Dönemi ANT 338 Uzmanlık Yüzme II dersinin pandemi şartlarının değişmesi durumunda 17.05.2021 tarihinden sonra yüz yüze yapılabileceği kararı verildi.