Rektör Yardımcısı Çolakoğlu’nu makamında ağırlayan Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek her iki üniversite arasındaki yakın işbirliğinin önemine değindi.

Heyetler arası görüşmelerde her iki üniversitenin de işbirliği ile yapılacak mevcut ortak çalışmalarının yanı sıra özel işbirliği konusu olarak öne çıkan her iki Üniversite Meslek Yüksekokulları arasındaki işbirliği hususları ele alınarak, ortak çalışma alanları da belirlendi.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kılıç’ı makamında ziyaret eden Çolakoğlu, iki üniversite arasındaki mevcut ve yapılacak işbirliği alanlarını ele alarak görüş alışverişinde bulundu.

Özel konu olarak “Uzaktan Eğitim” hususunun ele alındığı heyetler arası görüşmelerde, her iki Üniversite’nin sahip olduğu teknik kapasiteler ile elde ettiği deneyimler karşılıklı olarak paylaşılarak ortak çalışma alanları belirlendi.

Rektör Yardımcısı Çolakoğlu daha sonra Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi’ni (GENKÖK) ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı. Yapılan görüşmelerde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Biyoloji Bölümleri ile GENKÖK arasında yapılacak ortak çalışmalar ele alındı.