Her alanda olduğu gibi uluslararasılaşma yönünde de sahip olduğu alt yapısıyla önemli çalışmalar yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için belirlediği yabancı uyruklu öğrenci kontenjan başvuru sonuçları belli oldu. 

593 kişilik kontenjana 3 bin başvuru

NEVÜ tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için belirlediği 593 kişilik yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, Rusya, Ukrayna, Yemen, Almanya, Suriye, Fildişi Sahilleri, Bulgaristan gibi 37 ülkeden 3 bin yabancı uyruklu öğrenci başvurdu.

Başvuru sonuçlarına göre yabancı uyruklu öğrencilerin tercih ettiği en yoğun okul ve bölümleri ise; NEVÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Semra ve Vefa Küçük Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, İktisadi ve İdari Bilemler Fakültesi İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği, Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği, İlahiyat Fakültesi  İlahiyat ve Kozaklı Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümü oldu.

Başvuruda bulunarak yerleşen yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları da, 26 Ağustos-11 Eylül 2020 tarihleri arasında online olarak alınacak.