Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü bölge üniversiteleri içerisinde orman vasfına en fazla sahip daha yeşil bir kampüs haline getirmek amacıyla NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) adına Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın ağaçlandırma protokolüne birlikte imza attı.

Daha yeşil bir kampüs ve şehir için imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan Rektör Aktekin, “Üniversite olarak eğitim – öğretimle birlikte gerek öğrencilerimizin gerekse tüm personelimizin daha yeşil bir kampüs ortamında kuşların cıvıltılarıyla daha huzurlu, güzel ve sağlıklı günler geçirmeleri için çalışıyoruz. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) de geçtiğimiz yıl üniversitelerin altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci / çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri” gibi konulara ilişkin süreçlerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamak ve teşvik etmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı ile bir protokol imzalamıştı. Bu kapsamda biz de üniversitemizi bölge üniversiteleri içerisinde orman vasfına en fazla sahip daha yeşil bir kampüs haline getirmek amacıyla da,  Orman Genel Müdürlüğü adına Kayseri Orman Bölge Müdürümüz ile protokole birlikte imza attık. İmzaladığımız protokol çerçevesinde üniversitemiz kampüsünde 100 hektarlık alan üzerine arazinin toprak özelliği ve analizi ile birlikte bölgenin iklim şartlarını da göz önüne alarak uygun ağaç türlerini dikeceğiz. Böylelikle üniversitemizin ve bulunduğumuz şehrin orman varlığını arttırırken yeşil dokusunun geliştirilmesine de büyük katkıda bulunmuş olacağız. Ben bu vesileyle vermiş oldukları desteklerinden ve işbirliklerinden dolayı Orman Genel Müdürlüğümüz nezdinde Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğümüze bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu “Milli Ağaçlandırma” seferberliğinin önemine değindi.

Çapkın, “Orman Genel Müdürlüğü olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizde orman varlığının arttırılması için başlatmış olduğu “Milli Ağaçlandırma” seferberliği ile birlikte ülkemiz genelinde milyonlarca fidanı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturduk. Diğer taraftan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlarının ağaçlandırılmasına yönelik de çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsünü daha yeşil bir görünüme kazandırmak için üniversiteyle birlikte yürüteceğimiz ağaçlandırma seferberliğimiz için Rektörümüz ile birlikte protokolü imzalamış bulunuyoruz. Bölgemizin coğrafi ve iklim şartlarını da göz önüne alarak yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarımız sonunda inşallah üniversitemizi ve bulunduğu şehri daha yeşil bir görünüme kazandırmış olacağız” dedi.

NEVÜ Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde ayrıca Nevşehir Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun, Nevşehir Orman İşletme Müdür Yardımcısı Murat Metin, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sibel Akbaş da hazır bulundu.