Polonya Pope John Paul II State School of Higher Education in Biala Podlaska Üniversitesi Rektörü Prof. Jozef Bergier ve Erasmus Kurum Koordinatörü Agnieszka Monika Kaliszuk`un üniversiteyi ziyaretlerinde kendilerini Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekiler karşıladı.

Nevşehir HBV Üniversitesi ve Uluslararası Suluboya Derneği iş birliği ile düzenlenen ?3. Uluslararası Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi 2014 Suluboya Bienali?nin açılışına katılan Rektör Prof. Jozef Bergier ve Agnieszka Monika Kaliszuk?u daha sonra makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

ERASMUS Programı kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi?nden 7 öğrencinin Polonya?da öğrenim gördüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümünde ise 2 Polonyalı öğrencinin öğrenim görmekte olduğunu söyledi.

Yakın gelecekte bu sayının artmasını umut ettiklerini belirten Rektör Kılıç, daha sonra üniversite hakkında kendilerine bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Prof. Dr. Jozef Bergier ise iki üniversite arasında imzalanan mevcut ERASMUS anlaşmasının kapsamının genişletilerek akademik işbirliği olanaklarının arttırılmasını istediklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Jozef Bergier ayrıca kısa zamanda uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip olmayı başaran Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile ERASMUS Plus programı kapsamında ortak olmaktan büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Ziyaret sonunda iki üniversite arasındaki işbirliğinin kapsamının genişletilmesine karar verilerek, mevcut ERASMUS Anlaşması ?İşletme, İktisat ve İngiliz Dili Bölümleri? eklenmek suretiyle yeniden imzalandı.

Ayrıca ERASMUS Programı dışında eğitim ve araştırma alanlarında da ortak çalışmalar yürütülmesine karar verilerek ortak akademik konferanslar düzenlenmesi ve ortak akademik yayınlar yapılmasına olanak tanıyan bir de  ?Akademik İşbirliği Anlaşması? imzalandı. Haber: Ali ÇAMUR