Bitlis Eren Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ ile birlikte TATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldı.

Toplantının ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş beraberlerindeki heyetle birlikte Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Ziyarette, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ ve TATSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Aktekin ve Rektör Prof. Dr. Elmastaş, bölge için büyük bir öneme sahip olan pomza ve perlit madenleriyle ilgili düzenlenmesi planlanan çalıştay hakkında görüşmelerde bulundu.

Pomza ve Perlit kaynaklarında Türkiye rezervlerinin büyük bölümüne sahip olan Nevşehir ve Bitlis’in birlikte organize edeceği çalıştayın önemine vurgu yapan Rektör Aktekin, üniversitelerin bulunduğu şehrin bölgenin ve ülkenin kalkınmasına öncülük eden birer kurum olduğunu belirterek, şehrin istihdamına öncülük eden ve önemli geçim kaynakları arasında yer alan pomza sektöründe önde gelen iki şehir arasında köprü oluşturacak ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi noktasında Bitlis Eren Üniversitesi ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Günümüzün beyaz altını olarak tabir edilen bu iki değerli madenin çalıştay ile birlikte elde edilecek katma değeri yüksek yeni ürünlerle daha da değer kazanacağını kaydeden TATSO Başkanı Bilal Adabağ ise, ziyaretlerinden ötürü Rektör Aktekin ve Rektör Elmastaş’a teşekkürlerini iletti.