Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde hayata geçirdiği "Biz Bize Moral Akşamları" projesi kapsamında Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Haluk Nur Baki Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler için etkinlik düzenlendi.  Etkinliğe; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir,  Yurt Müdürü Cenk Payaslı ile yurtta kalan öğrenciler katıldı.

Yaklaşan final sınavı öncesi öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yükseltmek, birbirleri ile etkin iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Rektör Aktekin, devletin ve üniversitenin tüm imkânlarıyla her daim kendilerinin yanında olduklarını söyledi.

Aktekin, “Ülkemizin hatta dünyanın değişik coğrafyalarından üniversitemizi tercih eden siz değerli gençlerimiz,  sizler bizlere ailelerinizin emanetisiniz. Bizler de, her daim daha iyi şartlarda ve daha iyi eğitim alarak başarılı olmanız için devletimizin tüm birimleriyle sizlerin yanındayız.

Diğer taraftan sizlerin ders dışı sosyo-kültürel anlamda kendinizi geliştirmenize de büyük önem veriyor ve üniversite olarak  bilimsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve sportif faaliyetler düzenliyoruz. Bu kapsamda sizlere yaklaşan final sınavları öncesi de moral ve motivasyon olması amacıyla da 1-3 Haziran tarihlerinde yoğun katılımla düzenlediğimiz ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’nde konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bundan sonra sizlere düşen sorumluluk ise derslerinize çok çalışmanız ve sınavlarınızı en iyi şekilde vermenizdir. Ben bu vesileyle bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederken, siz değerli öğrencilerimize de sınavlarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Rektör Aktekin’in kendilerinin istek ve taleplerini de dinlediği öğrenciler, daha sonra canlı müzik ve çiğ köfte ikramı eşliğinde doyasıya eğlendi.