Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünden 2019 yılında mezun olan ve Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakalarında Türkiye'nin ikinci olimpiyat kotasını alan Milli Boksör Esra Yıldız, Antrenörü Nedim Baba, kendisinin yetişmesinde katkıda bulunan Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü hocaları Doç. Dr. Bülent Okan Miçooğulları, Dr. Öğr. Üyesi Kürşat Özcan ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur Ödek’i makamında kabul etti.

Milli Boksör Esra Yıldız’ın elde ettiği başarıyla şehir, ülke ve üniversite olarak gururlandıklarını belirten Rektör Aktekin, “Üniversiteler eğitim ve öğretimle birlikte gençlerin sahip oldukları yeteneklerinin ve becerilerinin ortaya çıkarılması, kendilerini bu alanlarda geliştirerek toplumu ve milleti gururlandıracak bireyler yetiştiren kurumlardır. Biz de üniversite olarak bu doğrultuda öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Aktekin devamında, “Bu vesileyle üniversitemizde eğitim-öğretim gördüğü dönemler içerisinde de üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına katıldığı birçok müsabakalarda önemli dereceler elde ederek her daim bizleri gururlandıran öğrencimiz ve Milli Sporcumuz Esra Yıldız’ı, bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Ayrıca gururumuz olan öğrencimizin yetişmesinde ve bugünlere gelmesinde emeği geçen başta üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Bölümü hocalarımız olmak üzere, herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belirlediği hedefler doğrultusunda başarıya ulaşmasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin kendisine çok şeyler kattığını ifade eden Milli Sporcu Yıldız ise, bundan sonrada üniversitenin, şehrin ve ülkenin adını elde edeceği nice başarılarda duyurmaya ve gururlandırmaya devam edeceğini söyledi. Yıldız, “Tokyo 2020 Olimpiyatları'na gitmeden önce benim başarılı bir sporcu olarak bugünlere gelmemde emeği bulunan ve her zaman destekleyen Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü hocalarıma ve siz sayın Rektörümüze  teşekkür etmek istedim. Bundan sonraki en büyük hedefim ise, katılacağım Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek altın madalyayla dönmek” dedi.

Milli Sporcu Esra Yıldız ve beraberindekilerle bir süre sohbet eden Rektör Aktekin, ziyaret sonunda Milli Sporcu Yıldız’a çeşitli yayınlardan oluşan kitaplar hediye etti.