Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi Müdürü Rauf Denizler’in moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde Lise Müdürü Rauf Denizler, kendilerini kırmayarak seminere davetli konuşmacı olarak katılan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’e teşekkür etti.

Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen pandemi sürecinde çevrimiçi ve hibrit eğitim modellerinin tartışıldığı seminerde, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin öğrencilerle mesleki ve akademik tecrübelerini de paylaştı.  Eğitimin esas amacının iyi insan yetiştirmek olduğunu, planlı çalışmayla akademik başarının her zaman elde edilebileceğini ama nitelikli insan olabilme sürecinin daha zorlu olduğunu vurgulayan Rektör Aktekin, Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi kitap ve ders materyallerinin pedagojik anlamda nitelikli ve yeterli olduğunu belirtti. Rektör Aktekin ayrıca farklı ülkelerdeki eğitim uygulamalarından örnekler de vererek,  sınav ölçme ve değerlendirmeleri, sınav sistemindeki test ve açık uçlu soru teknikleri hususunda açıklamalarda bulundu.

Rektör Aktekin öğrencilere tavsiyelerde bulundu

NEVÜ’ye bağlı fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve üniversitenin sunduğu imkânlardan da bahseden Rektör Aktekin, uzaktan eğitimle birlikte yaşanılan zorluklara değinerek, öğrencilerin bu süreyi planlı bir şekilde değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Rektör Aktekin, “Evlerinizde bulunduğunuz süreyi fırsata çevirmeyi deneyin. Anne babanız, kardeşleriniz ve varsa evinizdeki diğer aile üyeleriyle daha sıkı iletişim içinde olmaya çalışın. Ders kitaplarınız dışında Türk ve dünya klasiklerinin temel eserlerini süreç içinde mutlaka okuyun. Diğer taraftan ailelerinizle birlikte sevdiğiniz film ve belgeselleri izleyebilir ve ilgi duyduğunuz alanlar üzerine yoğunlaşıp, aile büyüklerinizden aile hikâyelerini anlatmalarını isteyip, günlük tutabilirsiniz.” dedi.

Seminer, Rektör Aktekin'in Nevşehir H. Avni İncekara Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden gelen farklı konulardaki soruları cevaplamasının ardından sona erdi.