Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı yeni eğitim-öğretim yılında üniversitenin öğrenci kulüp ve topluluklarının tanıtılması ve isteyen öğrencilerin kayıtlarını yaptırabilmesi amacıyla 06-08 Ekim 2021 tarihlerinde ‘Öğrenci Kulüp ve Toplulukları Tanıtım Günleri’ düzenliyor.

Rektör Aktekin: Kulüp ve Topluluklarımızın Faaliyetlerini Önemsiyoruz

NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda Öğrenci Kulüp ve Toplulukları tarafından açılan stantları ziyaret eden Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, eğitim-öğretim kadar öğrencilere yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunan kulüp ve topluluklara da büyük önem verdiklerini söyledi.

Aktekin, “Bu sene yeni eğitim-öğretim yılımıza öğrencilerimizin de aramızda bulunmasıyla birlikte yüz yüze başlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim dönemimizi dünya ölçekli başlayan salgın nedeniyle öğrencilerimizden uzak ve boş bir kampüste tamamlamak zorunda kalmıştık. Bu salgından en çok etkilenen de öğrencilerimiz olmuş, kendileri eğitimlerinden, üniversitelerinden, hocalarından, arkadaşlarından ve özellikle sosyal çevrelerinden ayrı kaldılar.

Biz de üniversite olarak yeni eğitim – öğretim yılımızla birlikte öğrencilerimize akademik, entelektüel, sanatsal, psikolojik, duygusal, fiziksel ve benzeri konular üzerinde destek olacak hazırlıklar ve planlamalar yaptık. Özellikle öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını arttırmak için üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Öğrenci Kulüp ve Topluluklarımızın düzenlemiş olduğu sosyal, kültürel, sportif, sanatsal, bilimsel ve diğer faaliyetlerine bu sene daha fazla önem veriyoruz. Bu kapsamda da bugün 50 öğrenci kulübümüzün ve 10 öğrenci topluluğumuzun stantlarının yer aldığı tanıtım ve üye kaydı günleri düzenliyoruz. Burada görevli topluluk ve kulüplerimizin akademik danışman hocaları ve görevli diğer arkadaşlarımız öğrencileri bilgilendirerek, üye kayıtlarını yapıyorlar. Bu kulüp ve topluluklarımıza isteyen öğrencilerimiz gönüllü olarak üye olabilecekleri gibi, bu kulüp ve topluluklarımızın düzenlemiş oldukları bir birinden güzel ve değerli faaliyetlerine de katılabilirler” diye konuştu.

Rektör Aktekin daha sonra kendisine eşlik eden Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ümit Eğribaş ile birlikte fuaye alanında bulunan Öğrenci Kulüp ve Topluluklarına ait stantları ziyaret ederek bilgi aldı. Rektör Aktekin ayrıca öğrencilerle de bir araya gelerek kendilerinin istek ve taleplerini dinledi.