NEVÜ’lü Altın Madalya Sahibi Biltekin MasterChef Türkiye Programında Finale Yükseldi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm (ÜSET) Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü’nde 2017-2019 yılları arasında eğitim görerek mezun olan Hasan Biltekin, TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'de finale adını yazdırdı.

Ön lisans eğitimi boyunca Antalya, Alanya, Fethiye, İstanbul ve Gaziantep gibi şehirlerde hem ulusal hem de uluslararası birçok yarışmaya katılarak eğitim gördüğü NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu’nu sergilediği başarılı performansıyla en iyi şekilde temsil eden Biltekin, 15’e yakın altın madalyanın ve kupanın sahibi oldu.

Hem öğrencilik döneminde hem de mezun olduktan sonra Kapadokya Bölgesi’nin en iyi otel ve restoranlarında çalışan ve çeşitli workshoplar veren, MasterChef’e 2 kez katılan Biltekin, geçen sene 3 evet oyu almış ancak annesinin rahatsızlığı nedeniyle yarışmaya devam edememişti. MasterChef Hasan, 2021 sezonunda son üçe girerek adını finalistler arasına yazdırdı. Ardından son ikide Tahsin ile karşı karşıya gelen Biltekin finale giden isim oldu.

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm (ÜSET) Meslek Yüksekokulu

Ülkemizin ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi’nde bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm (ÜSET) Meslek Yüksekokulu, turizm sektörü için nitelikli orta ve üst kademe yönetici adayları, aşçı, turist rehberleri ve yönetici şefler yetiştirmeye devam ediyor.

2007 yılında kurulan ve 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başlayan NEVÜ Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm (ÜSET) Meslek Yüksekokulu bünyesinde ‘Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü’ ve ‘Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ ile birlikte ‘Aşçılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği’, ‘Turist Rehberliği’, ‘Kültürel Miras ve Turizm’,  ‘Turizm ve Seyahat Hizmetleri’ programları bulunmakta.

Bugüne kadar toplam 2001 mezun veren ve 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibariyle de alanında nitelikli 23 akademik personeli bulunan Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm (ÜSET) Meslek Yüksekokulu’nda, 1178 öğrenci eğitim görmekte.