Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) tarafından merkez yerleşke içerisinde açılan standı ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NÜKMER Müdürü Doç. Dr. E. Zehra Turan’dan uyum programı kapsamında öğrencilere yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Standa gelen öğrencilere bireysel ve kişisel gelişimlerini arttırmaları, kendileri ve toplum için değer üreten bireyler olarak gelişmeleri yönünde tavsiyelerde de bulunan Rektör Aktekin, öğrencilere kariyer tercihlerini şekillendirme sürecinde kariyer merkezinin çok etkili olacağını söyledi.

 Rektör Aktekin, “Üniversitemizde eğitim-öğretim gören siz değerli öğrencilerimiz ve mezunlarımız ile iş hayatı arasında köprü görevi üstlenen Kariyer Merkezimiz, bu hedefler doğrultusunda önemli çalışmalar gerçekleştirmekte. Özellikle Cumhurbaşkanlığımızın İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda öğrencilere yönelik özel sektörde ve kamuda farklı alanlarda staj imkânı sunan ‘Staj Seferbirliği’ programı, ‘Stajyerleri Kariyer Planlama Dersi’, ‘Kariyer Planlama’, ‘Kariyer Kapısı’, ‘Yetenek Kapısı’ gibi birçok destekleyici çalışmalar ve hizmetler var. Bu konularda Kariyer Merkezimiz sizlere gereken bilgi ve desteği her zaman vermeye hazır. Diğer taraftan bu merkezimiz farklı eğitimler ve seminerler de gerçekleştirmekte. Bunlara katılmanız ve takip etmeniz büyük ölçüde sizlerin kariyer hayatınıza yön vermenizde oldukça etkili olacaktır.” dedi.

Stant üç gün boyunca öğrencilerle buluşmaya devam edecek

NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) tarafından açılan ve 3 gün boyunca NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı’nda öğrencilerle buluşmaya devam edecek olan stantta Kariyer Merkezi yetkilileri Stajyerleri Kariyer Planlama Dersi, Kariyer Planlama, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Staj Seferbirliği Programı, Kariyer Kapısı, Yetenek Kapısı, farklı eğitimler ve seminerler hakkında bilgiler veriyor.