Rektör Aktekin, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2021 yılı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3), 21 Kasım 2021 Pazar günü tek oturumda gerçekleştirilecek. Saat 10:15’de başlayacak olan ve 150 dakika sürecek olan sınava, Nevşehir İl merkezinde 286’sı kadın aday, 229’u erkek aday olmak üzere toplam 515 aday girecek. Ayrıca 3 bina olmak üzere 25 salonda yapılacak olan sınavda 75 personel görev alacak” dedi.

Sınava girecek adaylara sınav öncesi uyarıda da bulunan Rektör Aktekin “Sınava girecek adayların, sınav giriş belgesi ile birlikte fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı, fotoğraflı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait fotoğraflı Pembe/Mavi Kart, fotoğraflı ve geçerlilik süresi devam eden Pasaport ve fotoğraflı Geçici Kimlik Belgesi’nden birisinin aslıyla sınava girebilecektir. Geçerli kimlik belgelerinden birisinin aslı ve Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmayan hiçbir aday, mazereti ve sebebi ne olursa olsun kesinlikle sınava alınmayacaktır” diye konuştu.  

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Rektör Aktekin, “Sınavda görev alacak tüm akademik ve idari personele, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeline, bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeline şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.