NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1416 sayılı kanun kapsamında kendilerine sağlanan burslar ile İngiltere, ABD, Almanya, Polonya gibi değişik ülkelerde yurt dışı öğrenimlerini tamamlayarak yurda dönüş yaptıktan sonra NEVÜ’de farklı fakültelerde görev yapmaya başlayan öğretim elemanları ve üyeleriyle tanışma ve kaynaşma toplantısında buluştu.

Rektör Aktekin üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda,  öğretim elemanları ile üyelerinin alanlarıyla ilgili aldıkları eğitim ile birlikte NEVÜ’de bulundukları görevleri hakkında kendilerinden bilgi aldı. Kendilerinin istek ve taleplerini de dinleyen Rektör Aktekin, YÖK’ün belirlediği mevzuatlar çerçevesinde ve üniversitenin imkanları doğrultusunda yönetim olarak bu istek ve taleplerin karşılanması yönünde çalışmaların da devam ettiği söyledi.

Kendisinin de MEB tarafından sağlanan yurt dışı burslarıyla yüksek lisans ve doktorasını İngiltere’de yaptığını belirten Rektör Aktekin, yurt dışındaki çeşitli tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin büyük bir devlet olarak kendilerine yurtdışında iyi şartlarda eğitim alma imkanı sunduğunu belirten Rektör Aktekin, kamu kaynaklarıyla yurtdışında kendilerine büyük yatırımlarda bulunulduğunu, kendilerine sunulan bu imkanların hakkını vermek için topluma ve öğrencilere faydalı olacak proje ve çalışmalar üzerinde yoğunlaşmak gerektiğine vurgu yaptı.