Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Akit TV´de yayınlanan ‘Pazar Manşeti´ programının canlı yayın konuğu oldu. 

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı Akit TV kanalında Fatin Dağıstanlı´nın sunduğu ‘Pazar Manşeti´ programında ‘Kudüs ve Amerika´nın ayak oyunları, dünya ekonomisi ve Ortadoğu´da son durum´ konuları üzerine değerlendirmelerde bulundu.  

Müslümanların ilk kıblesi ve ilk mescidinin bulunduğu, Miraç hadisesinin gerçekleştiği Kudüs´ün statüsünün keyfi bir şekilde değiştirilme girişiminin asla kabul edilemeyeceğine vurgu yapan Rektör Bağlı ayrıca Kudüs´ün resmi olarak tapusunun Türkiye´de olduğunun altını çizdi.    

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı programda şu değerlendirmeleri yaptı: 

Sudi Arabistan, Mısır, Suriye, İran ve bütün Birleşik Arap ülkelerinin başındakiler, o ülkenin ve toplumun genel gidişatı ile ilgi bir kaygıyı taşımıyorlar. Bunlar kendi kişisel çıkarlarını, egemenliklerini ve iktidarlarının çıkarlarını bütün kutsalların, bütün toplumsal değerlerin ve bölgenin geleceğinin üstünde tutuyorlar. Onlar bu iktidarının devam edeceğini zannediyorlar. Tam tersine bu zehirli bir kıymık gibi onların da iktidarını kemirecek ve bitirecektir. Eğer akıllarını başlarına almaz, kendi kültürel ve tarihsel geçmişiyle uygun bir siyaset izlemez, kendi toplumsal iç dinamiklerini harekete geçirmezler ise sorun bu ülkeler açısından giderek büyüyecektir.  Ciddi anlamda bu ülkeler üzerinde emelleri olan, çeşitli hesapları olan batılı ülkeler, muktedir güçler zaten bütün kaosun buralarda kalıcı olmasını istiyorlar. İstedikleri şey Orta Doğuda kalıcı kaos olsun. 

Batı ideolojisinin İslam ve dinleri bertaraf etmeye yönelik bir hamlesi var. Bu son hamlesini de İslam´a yaparak,  İslam´ı bitirmek dünyaya tek başına hakim olmak istiyorlar.  Bana göre bunun başarılısı çok mümkün değil. Ancak bu batı ideolojisine karşı Ortadoğu ve İslam dünyası çok büyük bir ciddi mücadele vermeli.  Burada ki problem, Sudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi batıyla işbirliği tutanlar işimizi zorlaştırıyorlar. 

Müslümanlar olarak ve Türkiye olarak bizim üzerimize düşen görev, neyle mücadele ettiğimizi, kimle muhatap olduğumuzu, hangi entrikaların çevrildiğini, bugüne kadar neler yapıldığını bilmemiz gerekiyor. Bütün İslam için Kudüs önemlidir. Ancak Kudüs Türkiye iki defa önemlidir. Bizim bütün İslam ülkelerine göre kutsallığının yanı sıra en önemlisi buranın tapusunun bizde olmasıdır. Bu tapu devlet arşivimizde mevcuttur. Bu nedenle bizim Türkiye olarak herkesten çok gayret etmemiz gerekiyor.