Rektör Mazhar Bağlı Mahir Ünal’ı Ziyaret Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı makamında ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’yı makamında kabul eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Bağlı’ya teşekkür etti.

Üniversite ve akademik çalışmalar hakkında Ünal’a bilgiler veren Rektör Bağlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin özellikle turizm ve Hünkâr Hacı Bektaş Veli alanında rekabet üstünlüğüne sahip olduğunu ifade etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin yaptığı çalışmaları ilgiyle takip ve takdir ettiğini ifade eden Mahir Ünal, Rektör Bağlı’ya ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, yaptıkları ve yapacakları tüm çalışmalara destek olacaklarını söyledi.

Mahir Ünal ile bir süre görüşen Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı günün anısına kendilerine el işlemesi çini tabak hediye etti.

Bağlı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile görüştü

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel ve Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Abdulkadir Binici ile birlikte Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ı makamında ziyaret etti.

NEVÜ Alevi ve Bektaşi kültürünün merkezi olacak

Rektör Bağlı ziyaretlerinde Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a NEVÜ’nün Hünkâr Hacı Bektaş Velî’nin mirası olan Alevilik – Bektaşilik kültürünün yaşatılması ve korunarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaya yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Alanında tek olarak faaliyet gösteren NEVÜ Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından ülkemizin en önemli kültür miraslarından olan Türkiye Alevilik -  Bektaşilik kültürünün bilimsel alanda yoğun bir şekilde araştırıldığını belirten Bağlı, NEVÜ olarak Alevi ve Bektaşi kültürüne ait değerleri bir araya getirerek öncü bir merkez olmayı hedeflediklerini söyledi.

Kütüphanemizin İhtisas Kütüphanesi Olması Hedefleniyor

Bu bağlamda Rektör Bağlı, NEVÜ kütüphanesinin kültürel çalışma ve araştırmalar için konu eserleri ve donanımı ile alanında lider olmasını hedeflediklerini ve kapsamda kütüphanenin bir “İhtisas Kütüphanesi” olması alanında da çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Bağlı: Bölge turizmine büyük önem veriyoruz

Bağlı ayrıca dünyanın ve Türkiye’nin doğal ve kültürel zenginlikleriyle alternatif turizm merkezi konumunda olan Kapadokya’da bölge turizmine yönelik yürütülen önemli çalışmalar hakkında da Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a bilgiler verdi. Özellikle bu kapsamda NEVÜ bünyesinde Türkiye’nin ilk Turizm Araştırmaları Enstitüsü’nü açtıklarını belirten Bağlı, halen yürütülen antropolojik kazılara ek olarak arkeolojik kazı çalışmalarına da başlamak istediklerini sözlerine ekledi. Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’da özellikle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde bir arkeolojik kazı yürütülmesini kendilerinin de arzu ettiklerini ve bu konuda destek olacaklarını ifade etti.

Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise, NEVÜ tarafından gerek Alevilik – Bektaşilik üzerine gerekse bölge ve ülke turizme yönelik yürütülen çalışmaların oldukça değerli ve memnuniyet verici olduğunu belirterek, Bakanlık olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Rektör Bağlı Sağlık Bakan Yardımcısı Güven’i ziyaret etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’i makamında ziyaret etti.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Öğr. Gör. Abdulkadir Binici ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’e ziyarette bulundu.

Rektör Bağlı ziyaretinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin, şehrin ve ülkenin gelişimine katma değer sağlayacak çalışmalar ve projeler hakkında Bakan Yardımcısı Güven’e bilgi verdi.

Diş Hekimliği Fakültesinin de gündeme geldiği ziyarette Fakültenin bir an önce faaliyete geçmesi, öğrenci kabul etmeye başlaması adına Bakanlık ve İl Sağlık Müdürlüğü ile NEVÜ arasında gerçekleştirilecek anlaşma ve protokollerin hızlandırılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Ziyaret sonunda Rektör Bağlı günün anısına Bakan Yardımcısı Güven’e el işçiliği çini tabak hediye etti.