Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Japonya Büyükelçiliğinde düzenlenen ödül törenine katıldı.

Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından ödüle layık görülen Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nur Tekmen´in ödül törenine katılmak için Japonya Büyükelçiliğine giden Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, burada Japon yetkilerle görüştü.

Törende yaptığı konuşmasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalını açmasından  dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Japonya´nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bu girişiminin Türkiye ile Japonya arasında köprüler kuracak, ikili ilişkilerinin güçlenerek gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirterek Rektör  Prof. Dr. Mazhar Bağlı´ya teşekkür etti. Büyükelçi Miyajima ayrıca  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen açılışa katılamadığını ve en kısa zamanda Nevşehir´e gelmek istediğini ifade etti.

Japonya Büyükelçiliğinde düzenlenen törene Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Rektör Danışmanı Abdulkadir Binici, Genel Sekreter Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı Mehmet Şükrü Velioğlu ve Japon Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gonca Varoğlu´da katıldı.