Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu, Kapadokya Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Metin Duyar ve Kapadokya Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cevahir Altınkaynak ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit’i makamında ziyaret etti.

Bölgenin kalkınması kapsamında yürüttükleri çalışmalar ve projeler hakkında Genel Müdür Muhammet Bilal Macit ile görüşen Rektör Bağlı, Nevşehir bölgesinde turizm sektörü ile beraber Ar-Ge tabanlı sanayi yatırımlarının geliştirilmesinin bölgedeki büyümeyi daha sağlıklı destekleyeceğini belirterek Kapadokya Teknopark’ın özellikle bu anlamda bölgedeki üniversite-sanayi işbirliğini olumlu yönde tetiklediğini söyledi.  Doç. Dr. Metin Duyar da Kapadokya Teknopark ile ilgili gelişmeler hakkında yaptığı sunumda bölgede yapılan Ar-Ge çalışmaları konusunda teknik bilgi verdi.

Kapadokya Teknopark’ın yeni kurulan teknoparklar arasında kısa süre içerisinde bölge faaliyetine başlatılması ve hızlı ivme gösteren gelişiminden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Genel Müdür Muhammet Bilal Macit ise,  Kapadokya Teknopark’ın büyümesi amacıyla yürütülen her türlü  çalışmalarına destek vereceklerini ifade etti.