Konya Valiliği ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince 27-30 Kasım 2019 tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi Konya’da Cumhurbaşkanlığı Yüksek Himayelerinde gerçekleştirilen “Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi” Ahilik geleneğinin ele alındığı, akademisyenlerin, gazetecilerin ve esnaf temsilcilerinin konuşmalar yaptığı oturumlara ev sahipliği yaptı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, zirvenin son gününde panel moderatörlüğünü NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel’in yaptığı “Bir Medeniyet Tasavvuru Olarak Ahilik” oturumunda ‘Şehir Kültürü ve Şehirleşmeye Ahiliğin Katkıları’ üzerin konuştu. Rektör Bağlı şehirleşme de ve şehir kültürünün gelişmesinde Ahiliğin önemine değindi. Bağlı, Ahiliğin, 13. yüzyılın ilk yarısından, 19. yüzyılın sonlarına kadar, Türk insanının mesleki, ahlaki ve sosyal bağlamda olgunlaşmasını sağlayan, sanat ve meslek icra edenlerin gereksinimlerini, davranış̧ biçimlerini ve çalışma şartlarını ve ilkelerini düzenleyen fonksiyonel bir sosyal kurum olduğuna dikkat çekti.

27- 30 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan Uluslararası Ahilik ve İş Ahlakı Zirvesi NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Medeniyet Tasavvuru Olarak Ahilik” oturumu ile sona erdi.