Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin ile birlikte Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu´yu makamında ziyaret etti.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 14-17 Kasım 2018 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi ve KOP İdaresi Başkanlığı tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ‘1. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumu´ hakkında görüşmelerde bulundu.

Sempozyumun Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde Nevşehir´de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten ve KYGM Müdürü Hamdi Turşucu´ya teşekkür eden Rektör Bağlı, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası her türlü etkinliği gerçekleştirecek alt yapıya sahip bir üniversiteyiz. Üniversitemizde sempozyum, çalıştay, konferans ve benzeri bir çok etkinliği aynı anda yapabilecek Kültür ve Kongre Merkezimiz başta olmak üzere her okulumuzda konferans salonlarımız bulunmakta. Doğal ve tarihi güzellikler arasında eğitim-öğretim veren bir üniversite olarak  1. Uluslararası Çocuk Kütüphaneleri Sempozyumuna ev sahipliği yapmak bizler içinde büyük bir sevinç ve gurur kaynağı oldu. Sempozyumun Üniversitemizde gerçekleştirilmesi için vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı şahsınıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca üniversitenin Merkez Kütüphanesi ve kütüphane bünyesinde yeni açılan hizmet birimleri hakkında bilgi veren Rektör Bağlı,  nadir eserlerden oluşan kitap sayısı başta olmak üzere diğer eserlerin üniversite kütüphanesine kazandırılması için kendilerinden destek beklediklerini ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden KYGM Turşucu, Rektör Bağlı ve beraberindekiler ile bir süre görüştü. Rektör Bağlı, ziyaret sonunda günün anısına Turşucu´ya plaket takdiminde bulundu.