Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, beraberindeki yetkili heyetle birlikte kampüs içerisinde tamamlanmak üzere olan kütüphane binasında incelemelerde bulundu.
 
Kütüphane inşaatı ile ilgili yetkililerinden bilgi alan Rektör Kılıç, üniversiteye ve şehre modern bir kütüphane kazandırmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İncelemelerin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Rektör Kılıç, “Üniversitemiz yeni kurulan çoğu üniversiteler arasında gerek fiziki yapılanma, gerekse kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler ile adından söz ettiren bir üniversite oldu. Her geçen yıl büyüyüp gelişen üniversitemizin, mevcut Merkezi Kütüphanesinin yetersiz kalması nedeniyle üniversitemize ve şehrimize daha modern kütüphane kazandırmayı planlamıştık. Ve plan çerçevesinde üniversitemiz merkez kampüsüne modern bir kütüphane kazandırdık. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan kütüphanemizi önümüzdeki aylarda hizmete açmayı planlıyoruz. Biz geleceğin üniversitesini kurarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize modern şartlarda eğitim imkanı sağlıyoruz  ” dedi.

10 bin metrekare kapalı üzerine yapılan, akustik tasarımıyla da ön plana çıkan kütüphanede, gürültüyü en aza indirmek ve kullanıcıların en rahat şekilde çalışmalarına imkan sağlamanın yanı sıra, sosyal zaman geçirebilecekleri alan olarak da tasarlandı.

Kütüphane binası; okuma salonları, engelsiz kütüphane birimi, grup ve bireysel çalışma amaçlı odalar, internet salonu, süreli yayınlar salonu, görsel işitsel materyaller salonu, Audio-Video salonu, nadir eserler salonu, kitap satış birimi, kafeterya, fotokopi biriminden oluşuyor.

Kütüphane binası kullanıcılarına 24 saat hizmet verecek.