Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür Sanat ve Gençlik Şenliği kapsamında ünlü rock grubu Duman sahne aldı. Duman sahne almaya aldı ama toz mu geldi “Duman” mı geldi çok iyi göremedik.

Sadece biz değil, basın için ayrılan konser alanına arkadaşlarıyla birlikte gelen bazı üniversite yetkililerinin çocukları da iyi göremedi. Çünkü arkadaşlarıyla alana gelen gençleri üniversite öğrencileri kendilerinin önüne geçtiği gerekçesiyle alkışlarla ve ıslıklarla protesto edince güvenlik görevlileri grubu dışarı çıkarmak zorunda kaldı.

Şenliklerin ikinci gününde sahne alan Duman grubunun konserinde basına sansür uygulandı. Sanki halk konseri veren Duman, 3 şarkıdan sonra basının çekim yapmasını istememiş ve üçüncü şarkıdan sonra basının çekim yapmasına izin verilmedi. Sadece izin verilmemekle kalmadı basın mensupları kendileri için ayrılan alandan da uzaklaştırıldı.

Hayrına o sahneye çıkmayan ve parasını peşinen alan grubun bu tür bir isteği normal karşılanabilir ama bu grubu konser için üniversiteye getiren yetkililerin bunu kabul etmeleri ilginç.

Her fırsatta üniversitenin tanıtımı için çabalayan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve onun sürekli destek istediği basın, yılda bir kez gelen ulusal çaplı sanatçıların haberleriyle üniversitenin adını duyurmayacaksa kolay kolay önemli bir gelişme olmayan üniversitenin adını ne zaman ve nasıl duyuracak?

Kurulduğu günden bu yana Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi için yaptığı çalışmalarla göz dolduran ve başarısı takdir toplayan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın ya bu tür organizasyonlara da el atması gerekiyor ya da bu organizasyonları yapan ekibini gözden geçirmesi gerekiyor.

/images/haberler/resimler/2015-5/27/1109510612203.jpg

Etkinliklerde lunapark sevinci

Şenlikler kapsamında yerleşke içerisine lunapark da getirilmiş. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra halkın da ilgi gösterdiği lunaparkta gençler doyasıya eğlendi. Adrenalini yüksek olan eğlence makinelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.

/images/haberler/resimler/2015-5/27/1111152813694.jpg

Dilek balonları uçmadı

Etkinliklere katılan gençler satın aldıkları dilen balonlarını dilek tutarak gökyüzüne bıraktı. Onlarca balondan sadece iki tanesinin havalanması dikkat çekti. Gençler balonların havalanmamasına sinirlenerek satıcısını protesto etti.

Konser sonrası olay

Duman grubunun konserinin sona ermesinin ardından güvenlik görevlileri ve öğrencilerin arasında tartışma yaşandı. Nedeni bilenmeyen tartışma polislerin de araya girmesiyle büyümeden sona erdi. Haber: Alpaslan Körükcü