Düzenlenen söyleşiye; NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Yaşlı Bakım, Çocuk Gelişimi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Örgün ve Uzaktan eğitim), Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği programcılığı öğrencilerinin yanı sıra SHMYO öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Veysel Şirvan Çetin, Öğr. Gör. Gülçin Çalışkan, Öğr. Gör. Barış Kara katıldı.

Öğrencilerin pandemi sürecinde eğitime, hayata ilişkin görüşleri ve mesleki kariyerlerine ilişkin beklentilerinin ele alındığı söyleşide özellikle Kovid-19 ile enfekte olan öğrenciler, yoğun korku ve tekrar hasta olma kaygısıyla bu süreçte desteğe ihtiyaçlarının olduğunu belirttiler. Ayrıca ilçe ve köylerde yaşayan öğrenciler, mesleki gelişimlerinin desteklenmesi için daha fazla seminer, eğitim, kulüp çalışması gibi etkinliklere katılmak istediklerini dile getirdiler. 

SHMYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil de, öğrencilerin mesleki ve entelektüel gelişimine katkı sağlayacak çalışmaların olduğunu ve bu çalışmaların öğrenci görüşleri ile daha da nitelikli olabileceğini söyledi.

Söyleşi, NÜKMER Müdürü Doç. Dr. Emine Zehra Turan’ın öğrencilere Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.