Yunus Emre Enstitüsü´nün desteği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Belgrad Büyükelçiliği arasında imzalanan ikili anlaşma gereği Sırbistanlı 26 öğrenci Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin misafiri oldu.   

İkili anlaşma gereği Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi  (NEÜ TÖMER) tarafından verilen derslere bir ay boyunca katılan Sırbistanlı öğrencilere, Türkçenin incelikleri ve zenginlikleri öğretildi.

Türkçe eğitiminin yanı sıra kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere katılma imkanı sağlanan öğrencilere, Türk misafirperverliğinin ve kültürünün güzellikleri en iyi şekilde tanıtıldı.  Öğrenciler ayrıca NEÜ TÖMER tarafından düzenlenen Kapadokya gezileri ile bölgenin zengin kültür yapısını yakından tanıma imkânı buldu.

Rektör Kılıç; Sizler Türkçe Sevdalılarısınız

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi NEÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mehmet Çeribaş ve Doç. Dr. Hüseyin Gönel nezaretinde Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç´ı makamında ziyaret eden Sırbistanlı öğrenciler, Rektöre misafirperverliklerinden ve kendilerine sunulan imkânlardan dolayı teşekkürlerini sundu.

Öğrencilere ziyaretlerinden ve Türkçeyi en iyi şekilde öğrenmek adına göstermiş oldukları çabalarından dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü olarak sizlere öncelikle üniversitemizi tercih etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizler ile ilk tanışmamızda Türkçeyi çok az biliyor ve anlayabiliyordunuz. Ama şimdi görüyorum ki bugün sizler üniversitemizin değerli hocalarının desteği ve kendi gayretlerinizle Türkçeyi daha güzel konuşuyor ve anlayabiliyorsunuz. Bu beni ayrıca mutlu etti. Sizleri bir kez daha Türkçeyi öğrenmek adına göstermiş olduğunuz gayretlerinizden dolayı kutluyorum.  Bundan sonra sizler de birer Türkçe sevdalıları oldunuz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda ‘Türkçe Yaz Okulu´na katılan Sırbistanlı öğrencilere katılım belgelerini veren Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, kendilerine bundan sonraki hayatlarında başarı dileğinde bulundu.