Taşğın açıklamasında “Evrensel değerler ile beraber bölgesel değerlerin de ön plana çıktığı günümüzde, toplumun şehir ile etkileşimi önem kazanmıştır. Özellikle, son yıllarda gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan girişimci iklimle birlikte, spor, kalkınmada giderek öncü bir rol almaya başlamışlardır.

Bu anlamda spor, bulundukları bölgenin ekonomik ve sosyokültürel yaşantısına önemli katkı sağlamaktadırlar. Şehirlerin sosyo-ekonomik yerini ve önemini belirleyen işlevler; ekonomik, kültürel, idari ve siyasi boyutlardadır. 

Bu işbirlikleri ekonomik, teknolojik, sanatsal, sosyokültürel, sportif alanlarda kurulabilir. Ancak, bu işbirliklerinin belirli bir strateji ve amaç odaklı yürütülmesi önemlidir. Ortaya koyduğumuz, anlatmaya çalıştığımız vizyon ve stratejinin bu hafta sonu vücut bulması kaçınılmaz bir gerçeğin zuhur bulmasıdır.

Bu hafta sonunu 5´i bir yerde olarak tanımlayabiliriz. Hafta sonu; Nevşehir olarak; Alanya´da, Güre´de Bayan basketbol takımları, Kayseri´de erkek basketbol takımı, Kilis´te Voleybol erkek takımı, Kayseri´de futbol takımı olarak gündemde yerimizi, hem Nevşehir hem de bu illerde aldık.

Bu döngüyü her hafta 81 ilin birçoğun da yaşanacak. Benden bu kadar söz sizde Nevşehir Emek dünyanın en büyük imzasıdır” dedi.

Taşğın açıklamasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti kurulalı 40 gün olmuşken, 1924 olimpiyatlarına Türkiye Cumhuriyeti olarak katılma kararı alan ve bütçe ayırarak bugünkü bazı zavallıların anlayamayacağı vizyon ve stratejiyi ortaya koyan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk´e sonsuz teşekkürler diye konuştu. Haber: Erdal Kesici

 

/images/haberler/resimler/2015-11/10/1301234410078.jpg