NEVÜ Rektörlüğü, Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi ve NEVÜ Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) iş birliği ile düzenlenen ‘1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’,  gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle hız kesmeden devam ediyor.

Festival kapsamında Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na bağlı Aydın Genç Efeler Spor Kulübü, Engelliler Umut Spor Kulübü ve Ankara Gençlik ve Spor Kulübü dans ekibi gösteride bulundu.

Festivalde sahne alan Yeliz Güllü, Berkay Uslu, Ayşenur Şahin, Emre Alaz ve Yusuf Eren Doğanay’dan oluşan dans ekibi, sergiledikleri performanslarının yanı sıra tekerlekli sandalye serbest ve çift dans gösterileriyle katılımcılardan büyük alkış aldı.

Gösterileri sonunda dans ekibiyle bir araya gelen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, kendilerini böyle anlamlı ve güzel bir günde üniversite ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Ekibe ayrıca farkındalık amacıyla sunmuş oldukları muhteşem dans gösterilerinden dolayı teşekkür eden Rektör Aktekin, “Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) tarafından ‘Engelsiz Üniversite’ ödülleri kapsamında 'Yeşil Bayrak' ‘Mavi Bayrak’ ve 'Turuncu Bayrak' ödülüyle ödüllendirilen bir üniversite olarak toplumumuzun vazgeçilmez birer parçası olan siz engelli bireylerimizin yararına yönelik yürütülen her türlü çalışma ve projeye büyük önem veriyoruz.

Sizlerin de bugün sunmuş olduğunuz birbirinden güzel dans gösteriniz,  üniversitemizde üç gün boyunca şenlik havasında devam eden festivalimizin amacına ve güzelliğine renk kattı. Sizlere şahsım ve üniversitem adına katılımlarınızdan ve farkındalık adına sunmuş olduğunuz dans gösterinizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Dans ekibi ise Kapadokya’nın eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri arasında düzenlenen festivale davet edilmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, misafirperverliklerinden dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.