Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve Kapadokya Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, “TEKNOKOP birliğinin kurulmasına dair ilk karar, 24 Şubat 2021 tarihinde toplanan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) dönem başkanlığı devir teslim töreni ve 2021 Yılı Olağan UNİKOP Üst Kurul Toplantısı’nda alınmıştı. Dönem başkanlığını devralan üniversite olarak, birliğin kurulumunu teklif etmiş ve oy birliği ile kurulmasına karar verilmişti. Ardından TEKNOKOP’un genel prensiplerinin belirlenmesi için 28 Nisan 2021 tarihinde online bir toplantı düzenlendi ve bu toplantıda birliğin temel prensipleri ortaya konuldu. Bu sürecin tamamlanmasının ardından 7 Eylül 2021 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının onayı ile TEKNOKOP Kuruluş Protokolü 13 Üniversite TTO’sunun ve 5 TGB yönetici şirketinin katılımı ile imzalanarak, birlik resmen kuruldu. 

Bugün de gerçekleştirilen bu önemli toplantıda birliğin bundan sonraki süreçte yapacağı faaliyetler ele alınarak, 2022 yılında gerçekleştirilecek olan çalıştay, toplantı, seminer, Avrupa Birliği projeleri ve saha ziyaretleri görüşüldü. TEKNOKOP’un KOP bölgesindeki teknoloji tabanlı girişimciliğe ve teknoloji transferi faaliyetlerine KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır.” dedi.

Toplantıya, KOP bölgesi illerinde faaliyet gösteren üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisi yöneticileri, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı uzmanları, Niğde Teknopark, Kırıkkale Teknopark, Konya Teknokent, Kapadokya Teknopark ve Bozok Teknopark yetkilileri katıldı.