NEVÜ Eğitim Fakültesi ve TÜBİTAK işbirliği ile üniversite öğrencilerinin çeşitli disiplinlere özgü proje araştırmalarına teşvik edilmesi, öğrencilerde proje kültürünün oluşturularak sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, TUBİTAK 2209 üniversite öğrencileri araştırma projeleri ile sanayi lisans araştırma projeleri destekleri hakkında tanıtım ve bilgilendirme programı gerçekleştirildi.

Türkçe ve Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü etkinliği kapsamında Arş. Gör. Dr. Kadriye Bayram’ın koordine ettiği programa, NEVÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan, Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vesile Şenol ile akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı. Düzenlenen programda, önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin akademik danışmanları ile başvurabilecekleri burs, yarışma ve proje destekleri, TUBİTAK BIDEB Uzmanı Tahsin Özgür Yıldız tarafından tanıtıldı. Yapılan tanıtım sunumunda, TÜBİTAK 2209 A, 2209 B ve çağrıya açılması planlanan 2209 C destek programlarının kapsamı, başvuru koşulları, proje bütçesi, süresi, destek kalemleri, başvuru formları, değerlendirme kriterleri, yükümlülükler ile dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgi verildi. Ayrıca başvuru formu üzerinden uygulamalı online örnek başvurunun tanıtıldığı programda, Türkiye’de yıllar bazında proje başvuru ve destek sayıları, mevzuatta yapılan güncel gelişmeler ve 5746 sayılı araştırma, geliştirme, tasarım faaliyetlerinin desteklenmesi kanunu kapsamında kamu-üniversite-sanayi işbirlikleri vurgulandı.

TÜBİTAK 2209 proje destekleri kapsamında katılımcıların deneyim paylaşımlarında bulunduğu ve katılımcı sorularının cevaplandırıldığı program, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Meydan’ın, TUBİTAK BIDEB Uzmanı Tahsin Özgür Yıldız’a plaket takdimi ile sona erdi.