Türkiye’deki tüm turizm fakültelerinde eğitim-öğretime yönelik bir ortak akıl oluşturmayı, fakülteler arası iş birliğini güçlendirmeyi ve sektörün çözüm bekleyen konularında akademik destek sağlamayı amaçlayan Turizm Fakülteleri Dekanlar Konseyi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Fakültesi Dekanı ve TURDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şule Aydın’ın başkanlığında bir araya gelerek çeşitli gündem maddelerini istişare etti.

TURDEK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, Prof. Dr. Beykan Çizel, Prof. Dr. Cafer Topaloğlu, Prof. Dr. Hasan Kılıç ve Prof. Dr. Serhat Harman’ın katılım sağladığı toplantıya, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna da davet edildi.

TUADER Başkanı Tuna’nın akreditasyona yönelik yaptığı ön bilgilendirmenin ardından, TURDEK’in TURAK’da temsil edilme olanağı istişare edildi. TURDEK Danışma Kurulu’nun yılda bir ya da iki kez TURAK yönetimiyle bir araya gelerek görüş bildirmesi kararının alındığı toplantıda, konsey üyelerinin değerlendirici ya da takım başkanı olarak kurullarda yer alması öngörüldü. Tuna’nın, Turizm Strateji ve Araştırma Merkezi (TURSAM) ile ilgili gelişmeleri aktarmasının ardından, TURDEK ve TURSAM arasındaki işbirliği olanakları değerlendirildi.

TURDEK Yürütme Kurulu’nun ele aldığı konulardan, turizm eğitimini geliştirme noktasında yapılması planlanan çalıştay oldu. Çalıştay kapsamında müfredatlar, meslek yasası, turizm fakültelerinde uygulamalı eğitim, turizm fakültelerindeki bölüm ve anabilim dallarının isimlerinin belirlenmesi ve turizm eğitiminin yapısal sorunlarının ele alınmasına karar verildi.

Yürütme Kurulu’nun bir diğer gündem maddesi olan mevcut TURDEK tüzüğü üzerinde çalışılarak, güncellemeler ve yapılacak iyileştirmeler istişare edildi. Son olarak Konsey’in web sitesinin tasarımına yönelik gelişmeler paylaşıldı. Sitenin kullanıma hazır hale geldiği ve yapılacak her türlü faaliyetin buradan yayınlanmaya başlanacağı bilgisi verildi.

TURDEK Yürütme Kurulu Başkanı Aydın ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile TUADER Yönetim Kurulu Başkanı Tuna’nın bir araya gelerek önemli kararlar aldığı toplantı, planlanan çalıştayın gerçekleştirilmesinin ardından yeni gündem maddeleriyle tekrar değerlendirme yapmak üzere Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi ev sahipliğinde yeniden toplanma kararının alınmasıyla son buldu.